Светът е на прага на тоталната война. Израел няма друг избор, освен

...
Светът е на прага на тоталната война. Израел няма друг избор, освен
Коментари Харесай

Telegraph: На прага на тотална война сме

" Светът е на прага на тоталната война. Израел няма различен избор, с изключение на да отговори на офанзивите на Иран ", написа военният анализатор на английския вестник Telegraph Ричард Кемп.

" Израелските отбранителни сили (ИОС) предизвестиха за изстрелването на минимум 100 дрона към 23:00 часа. Изстреляни са и балистични ракети ", написа той минути след началото на офанзивата от против Израел на 13 април.

" Израел чака удари от Иран след въздушния удар на 1 април, при който починаха командири на Ислямската революционна армия на Иран в Дамаск.

Оттогава има известно безпокойствие, само че всекидневието продължава съвсем обикновено, макар че ИОС актуализира инструкциите за обществеността по отношение на защитните ограничения, които би трябвало да подхващат вечерта на 13 април ".

През последните 10 дни ИОС ускоряват противовъздушната защита, в това число с присъединяване на профилирани резервисти, оповестява " Фокус ".

Израел има най-хубавата противоракетна защита в света и постави всички старания да унищожи всички ракети и БпЛА, преди да доближат израелското въздушно пространство. 

" Командващият американските сили в Близкия изток е бил в Израел през последните дни, координирайки дейностите с ИОС Американските сили ще оказват помощ на Израел в прехващането на дронове, в това число посредством системи за ранно предизвестие във въздуха.

Други съдружници на Израел също могат да дават поддръжка, в това число Обединеното кралство и Франция ", написа Кемп по време на офанзивата.

Има и забележителна опасност от Ливан. " Хизбула " разполага с почти 150 000 ракети и снаряди. Те обстрелват израелската граница с ракети и безпилотни самолети съвсем всеки ден от нападението на ХАМАС на 7 октомври. Възможно е " Хизбула " също да стартира натоварен обстрел.

" Израел няма да има различен избор, с изключение на да отговори на тази офанзива от Иран, както всяка страна ще направи. ИОС, несъмнено, също се приготвя за това, евентуално посредством удари по военни цели в Иран и други страни, от които се изстрелват ракети или дронове ", добавя анализаторът.

Тъй като Съединени американски щати се пробваха да предотвратят иранска офанзива против Израел посредством интензивни дипломатически старания.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън евентуално ще се опита да окаже напън върху Израел да ограничи " отмъщението си ", с други думи да понижи ескалацията. Въпреки това, даже в случай че тази офанзива бъде нанесена вреда, Израел би трябвало да отвърне мощно – може би даже по-силно, с цел да възпре по-нататъшни офанзиви.

Докато директната борба с Иран е малко евентуално да се разшири оттатък въздушни удари и вероятно военноморски спор, възможна огромна офанзива на " Хизбула " може да докара до тотална война в Ливан.

" Това не е просто спор сред Израел и палестинците. Войната в Газа беше инициирана от ХАМАС и " Ислямски джихад ", два от медиаторите на Иран, и през цялото време те са присъединени под формата на офанзиви против Израел от медиаторите на Техеран в Ливан, Сирия, Йемен, Ирак и Западния бряг.

" Аятоласите са заявили желанието си да унищожат еврейската страна от години и са основали " огнен пръстен " към Израел, с цел да реализиран това, и също по този начин работят върху стратегия за нуклеарни оръжия ", написа Кемп.

" С развиването на този спор съдружниците на Израел, в това число Съединените щати и Англия, би трябвало да създадат нужното, с цел да поддържат мощно Израел, в случай че е належащо посредством военни дейности ", счита той.

Кемп акцентира, че " в случай че това не бъде направено, вероятността за ескалация на спора в района ще се усили ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР